"عرس بيدل" را برگزار مي كند

عرس بيدلاولين نشست خبري اين کنگره روز دوشنبه 22 مهرماه ساعت 10 صبح در محل کانون ادبيات ايران برگزار شد.

در اين نشست دكتر هادي سعيدي كياسري گفت: شناخت شعر و انديشه بيدل از طريق اديبان و محققان سبب رستاخيزي شعر معاصر مي‌شود و شعر امروز را در مسير شكوفايي و شكفتگي سوق مي‌دهد. دكتر هادي سعيدي كياسري گفت: ما در مركز فرهنگي ادبي موضوع شعر و شخصيت بيدل را اولويت برنامه كنگره قرار داده‌ايم زيرا او شاعري است كه در شبه قاره هند شكوفا شد، سرزميني كه قدمت 700 سال تجلي زبان فارسي را دارد. اگر دستگاه فكري بيدل به درستي فهميده و بيان شود قطعاً در زبان فارسي تأثير به سزايي خواهد داشت.

دکتر "هادي سعيدي کياسري"، دبير کنگره عرس بيدل با اعلام اينکه 130 مقاله از کشورهاي مختلف جهان براي اين دوره از کنگره ارسال شده است افزود: شخصيت و تفکر بيدل، انگيزه فوق العاده اي است براي توجه به او و به عقيده بسياري از اهل تفکر، اگر شعر بيدل درست فهميده شود، بي ترديد شعر معاصر به رستاخيزي خواهد رسيد که اتفاق بزرگي را در شعر و ادبيات فارسي رقم خواهد زد.

دبير علمي کنگره "عرس بيدل" گفت: با اين حال، سالهاست که از يکي از نمايندگان بزرگ شعر فارسي (بيدل دهلوي) در ايران غفلت شده و يا در مورد او تغافل صورت گرفته است، هر چند شايد مي بايست اين سالها مي گذشت و ما در اين دوره بيدل را مي شناختيم .

مدير کانون ادبيات ايران، با اشاره به اجراي مراسم متعددي که در سالگردهاي مختلف درگذشت بيدل در کشورهاي مختلف و در طول ساليان متمادي برگزار شده، ياد آور شد: عُرس بيدل با سالگرد مرگ بيدل شروع شد و تقريبا تا نيم قرن بعد به صورت متوالي ادامه يافت، اما بعد درنگي اندک در آن رخ داد تا رسيد به روزگار ما، که اندک اندک با انتشار آثار او و شناخت جهانيان نسبت به وي، بار ديگر توجهات به بيدل معطوف شد.

وي افزود:بويژهً در يک دهه گذشته عُرس بيدل در سرزمينهاي مختلف از جمله هندوستان و افغانستان به صورت مداوم برپا شده است. با اين وجود تنها مجلسي که شکل بين المللي دارد، کنگره هايي است که در سالهاي اخير در ايران برگزار شده است.

کياسري، با برشمردن ويژگي هاي دوره سوم کنگره "عرس بيدل"، اعلام کرد: ما امسال دامنه موضوعات را گسترده تر از سالهاي قبل درنظر گرفته ايم. محور مقالات کنگره، شعر و شخصيت بيدل و تعداد آنها نيز 93 مقاله است. علاوه بر آن در کنگره، حضور چند صد ساله زبان فارسي در شبه قاره مورد بررسي قرار مي گيرد و همچنين درباره شعر فارسي سبک هندي سخن گفته خواهد شد. در دو موضوع اخير نيز 35 مقاله به دبيرخانه کنگره ارسال شده است.

به گفته وي ، 17 مقاله از هندوستان، هفت مقاله از پاکستان، سه مقاله از ازبکستان، دو مقاله از فرانسه، دو مقاله از ترکيه، هشت مقاله از تاجيکستان، چهار مقاله از آلمان، يک مقاله از تونس و مقالاتي از آمريکا، هلند، ايتاليا، سوئد، روسيه، ايران و ... به اين کنگره ارسال شده است.
اين کنگره روزهاي 15 و 16 آبان در سالن همايش هاي وزارت کشور برگزار مي شود.

دبير علمي سومين کنگره عرس بيدل، گفت: ما با اساتيد و شخصيتهاي فرهنگي افغانستان و شبه قاره هماهنگيهايي انجام داده ايم، اما چون ما در کانون ادبيات تفکيک ويژه اي درباره کشورهاي فارسي زبان نداريم و آنها را يگانه فرض مي کنيم، تعامل خاصي با نهاد يا موسسه فرهنگي خاصي در اين کشورها براي برگزاري کنگره نداريم و تعاملات ما به تعدادي از دانشگاههاي هندوستان از جمله دانشگاه دهلي و کشورهاي ديگر شبه قاره محدود مي شود.

وي درباره حامي مالي و ميزان بودجه پيش بيني شده براي برگزاري اين کنگره بين المللي گفت: اين کنگره را کانون ادبيات ايران با همکاري سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و شبکه راديويي فرهنگ برگزار مي کند.

عرس بيدل، کنگره اي علمي و پژوهشي است و در آن شخصيتهاي دانشگاهي و فرهنگي نيز حضور خواهند داشت، که مي توان به استادان دانشگاه هاي هند و شاعراني مانند افتخار عارف اشاره کرد. ارائه مجموعه مقالات سومين دوره کنگره به همراه گزيده اي از بهترين مقالات دو کنگره پيشين، برگزاري برنامه هاي موسيقي مرتبط با شعر بيدل، برگزاري نمايشگاهي از آثار مکتوب و غير مکتوب و عرضه لوح فشرده اي از موسيقي ويزه بيدل و ... از جمله برنامه هاي دو روز برپايي کنگره خواهد بود.

18-10-2008